Brokkolikrémleves

 brokkolikremleves_03Hozzávalók:
– ½ kg brokkoli
– 2 gerezd fokhagyma
– 2,5 dl tejszín
– Só
– Bors
– Leveskocka
– Szerecsendió
– Pirított kenyérkockák

Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük, majd alaposan megmossuk. A megtisztított fokhagymával együtt egy fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje (kb. 1-1,5 l), majd fedő alatt puhára főzzük a zöldségeket. Sóval, borssal, szerecsendióval , leveskockával ízesítjük, majd botmixerrel krémesítjük a levest. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, majd készre forraljuk a krémlevest. Pirított kenyérkockákkal, esetleg reszelt füstölt sajttal tálaljuk.
brokkolikremleves_01 brokkolikremleves_02