Lenovo System Update túl nagyra hízott

lenovo_think_vantage_system_update_logoA tegnapi nap folyamán fedeztem fel, hogy a Lenovo rendszer frissítő programja túl nagyra hízott. Ez azért fordulhatott elő, mert a szoftver eltárol minden letöltött driver és szoftver verziót amit telepítettünk és így nekem 7,7 Gb-ot foglalt el a merevlemezen. Ez nem kevés, még akkor sem, ha 2009 óta gyűlt fel apránként.

Először is kezdjük azzal, hogy hogyan is vehetjük észre ha el mappa túl nagyra hízott. Ehhez egy nagyon ügyes és ingyenes szoftver lesz a segítségünkre mely a SpaceSniffer névre hallgat. Ehhez hasonló szoftvert már mutattam Androidra is itt. A szoftver használata egyszerű, néhány perc alatt elemzi a HDD tartalmát és grafikusan megmutatja mi mennyi helyet foglal. Ezen kívül ha belekattintunk az adott mappába az almappák méretét is megmutatja és így tovább egyre lentebb mehetünk.
spacesniffer_layered spacesniffer_screenshot

Miután megtaláltuk, hogy mi foglal sok helyet esetünkben ez a C:\Program Files\Lenovo\System Update\session mappa, akkor a következőt kell tennünk, hogy el tudjuk távolítani a Lenovo sok felesleges már telepített fájlját. De legyünk figyelmesek mert a következő mappákat és fájlokat TILOS törölni, különben nem fog működni (nem fog többé elindulni) a System Update program.
Szóval, ezeket a mappákat és fájlokat TILOS törölni:
– system
– temp
– QuestResponse.xml
– updates.ser

A többi mappa és fájl biztonsággal törölhető, a megmaradt mappák pedig pár MB-ot foglalnak csak.

2 thoughts on “Lenovo System Update túl nagyra hízott

  1. szia! a problémám a Windows nagyságával van. vagyis 21GB partíció van neki és csak a Windows mapa17Gb, van ötleted hogy mitől fejlődőt ennyire nagyra? Windows 7-m van és 2009-ben lett telepítve

    • Szia!
      Én is megnéztem a gépemen, nekem is 2009-es a telepítés és a Windows mappa nálam már 19,4 Gb-nál jár. Vannak trükkök a mappa méretének csökkentésére, ha lesz időm írok róla egy cikket, hogy melyik mappákat lehet törölni a Windows-on belül és kb. mennyi helyet lehet vele nyerni. Ha kész a cikk, belinkelem itt is majd.

      Annak az oka, hogy nagyra nőtt a mappa az, hogy a telepített programok is írnak a Windows mappába de a fő gond a Windows Update-k. Minden frissítés után létrejön egy mappa, na majd erről fogok írni. Remélem segíteni fog.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.