Hova tűnt a szabad hely a telefonomról?

Sokakban merült már fel ez a kérdés dacára annak, hogy csak úgy röpködnek a gigabyte-ok a telefonok világában is. Régebben jó ha volt 4 Mb egy telefon belső memóriája manapság már 2, 4, 8, 16, 32 és 64 Gb-okkal operálunk (de minek is?) mégis a világ összes helye sem elég, ha terrák lennének az is elfogyna. És mi van akkor ha elfogy és fogalmunk sincs róla, hogy miért? Itt a megoldás, két szimpatikus szoftver személyében.

Elsőként egy grafikusabb megoldás mutatok be, a Disk Space nevű szoftvert mely nagyon szépen kirajzolja a kijelzőre arányosan, hogy mi is mennyi helyet foglal. A nagy szürke keret mutatja a mappákat, a kis kék négyzetek pedig a bennük lévő fájlokat szimbolizálják méretarányosan. Tudunk zoom-olni meg ilyenek, de többet nem nagyon lehet írni erről a progiról, ki kell próbálni főleg azért mert semmilyen jogosultság igénye nincs!
Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wemobs.android.diskspace&feature=also_installed#?t=W251bGwsMSwxLDEwNCwiY29tLndlbW9icy5hbmRyb2lkLmRpc2tzcGFjZSJd
disk space 1 disk space 2

Második szoftverünk a Storage Analyser nem annyira a vizuális ábrázolásra ment rá (de ennek is megvan a maga előnye) hanem a diagramok és százalékok irányába. Szkennelés közben méret szerint rendezi csökkenő sorrendbe a mappákat és az épp aktuális mappaszinten található összes adatmennyiség arányában húz fekvő oszlopdiagramot és jelöli meg százalékban és Mb-ban megadva is a mappa pontos méretét ezen kívül a mappában található fájlok darabszámát is feltünteti. Nagyon praktikus, gyorsan és pontosan kiszűrhető ha valami eltérés van. Ezen kívül alapvető fájlműveleteket is végrehajthatunk a program segítségével.
Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.levelokment.storageanalyser&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5sZXZlbG9rbWVudC5zdG9yYWdlYW5hbHlzZXIiXQ..
storage analyser 1storage analyser 2 storage analyser 3
storage analyser 4 storage analyser 5

2 thoughts on “Hova tűnt a szabad hely a telefonomról?

  1. Visszajelzés: Lenovo System Update túl nagyra hízott | ArnoldWEBlog

  2. Visszajelzés: Lenovo System Update is too big | ArnoldWEBlog

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.