Windows automatikusan bejelentkező fiók (Auto logon)

A Windows XP-nél létre lehet hozni automatikusan bejelentkező felhasználói fiókot. Erre tartományvezérlővel rendelkező hálózatokban lehet szükség. Ehhez nem kell mást tennünk mit, elindítani a Start / futtatás / regedit -et. Ezután meg kell keresni a

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon

kulcsot majd dulán kattintva be kell menni a DefaultUserName bejegyzésbe és meg kell adni a felhasználói nevét annak a fióknak amibe be szeretnénk automatikusan lépni. Eztán a DefaultPassword értéket kell beállítani arra a jelszóra ami a fiókhoz tartozik.

Ha esetleg nem lenne DefaultPassword bejegyzés, akkor létre kell hoznunk egyet úgy, hogy jobb klikk / szerkesztés / új / karakterlánc és a névnek adjuk meg a DefaultPassword -ot, értéknek pedig a jelszót.

Mindemellett kell lennie még egy AutoAdminLogon bejegyzésnek is. Ha nem lenne, akkor fentebb leírt módszerrel hozzuk létre ezt is. Eztán ennek értékét állítsuk 1 -re (igaz).
Ha nincs DefaultPassword bejegyzés, de már van AutoAdminLogon, akkor annak értéke 0 lesz (hamis), tehát nem lehet automatikusan belépni a fiókba.

Ha végeztünk, ne felejtsük el újraindítani a gépet. Ha mindent jól csináltunk akkor ennek a három karakterláncnak a hozzáadásával meg is oldottuk ezt a kérdést.