Fényjelzés (Notification LED) – Hasznos programok hatodik rész

Gondolom sokan emlékeztek a régi 198-as Ericssonra a féltéglára felhajtható antennával, már abban is villogott egy állapotjelző led, ami szerintem az egyik legnagyobb találmány 🙂 Főleg olyankor amikor mondjuk a céges Nokia 2730 Classic telefonom még a képernyőre sem ír ki semmit, ha meg akarom tudni, hogy jött-e üzenem vagy hívott-e valaki mindig meg kell nyomnom egy gombot, hogy lássam van-e esemény. Androidos Sony Ericsson X10i-m esetében viszont hál Istennek van értesítő led, de sajnos a rendszerben nem lehet konfigurálni a működését, de szerencsére egy Androidos telefonon ez sem lehet akadály 🙂

Körülnéztem és találtam egy Light Flow Lite nevű programot. Számomra az egyik legfontosabb program, az elsők között telepítettem fel a telefonomra. Lényegében bármilyen eseményhez bármilyen színt hozzá lehet rendelni valamint villogási intenzitást is. A program sok más funkciót is tud (rezgés, hangjelzés, előugró ablak stb.) de ezekre nem térnék ki, mert egy nem is használom őket, kettő a led vezérlése a lényeg most.

Light Flow Lite 1 Light Flow Lite 2
Light Flow Lite 3 Light Flow Lite 4

A programnak két változata van, egy fizetős és egy ingyenes (nekem az ingyenes/Lite van, azt is linkeltem), a különbség nem sok, nagyjából annyi, hogy ezernyi progit ismer a fizetős verzió, főleg olyanokat amiket soha nem használtam. A Lite verzió által támogatott programok:
* SMS messages,
* MMS messages,
* New Gmail messages
* New e-mails
* Calendar reminders
* Missed calls
* Low battery
* Bluethood
* Google Talk notifications.
* Handcent
* No signal
* SMS Popup
* ChompSMS
* K9 mail

Fontos még megjegyeznem, hogy teljesen reklámmentes a szoftver és lehetőség van a beállított profilokról mentést készíteni valamint visszaállítani, mindezt az ingyenes verzióban is.

Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rageconsulting.android.lightflowlite&feature=search_result

UPDATE (2012.07.28.)
Újabb verzió és hibajavítás itt: http://blog.arnoldweb.hu/2012/07/light-flow-lite-notification-led-control/

5 thoughts on “Fényjelzés (Notification LED) – Hasznos programok hatodik rész

 1. Nos, ez nekem is az elsődleges progik között lesz, ha egyszer lesz hasonló telóm. Amikor érdeklődtem bizonyos Xperia fórumokon erről, elég nehezen kaptam rá egyértelmű választ. Már arra, hogy egyáltalán az X8-ba, vagy a Live Walkman-ba is van-e ilyen LED? Sokaknak zavaró, vagy teljesen természetes, hogy van benne, de pedig igen szűk még mindig ezek köre. Évekre eltűntek azok a mobilok, melyeknek ez az egyik erénye volt.

  Emlékszem, a feleségem sokáig nyúzott egy Samsung R-210-t, amin többféle gyönyörű és igen erős fényt lehetett a különböző eseményekhez rendelni – nagyon praktikus és hasznos volt, még akkor is, ha úgy emlékszem, hogy ki sem lehetett kapcsolni és igen erős volt a fénye. Tán az egyik legnagyobb, ovális alakú LED-je volt. Az éjszaka a hálószobában nekem ennek ellenére megszokható volt, sőt ezzel járt ki az asszony Wc-re! De ha zavarta, csak lefordította, és mindjárt nem villogott – ilyen egyszerű volt…

  Egy biztos, nagyon hasznos alkatrész!

  • Az X8-ban és a Live with Walkman-ben is van notification LED, mindkét készülékben a kijelző felett. A Live with Walkman-ben egyéb ledek is vannak mint például a készülék tetején a jack dugó körüli világításé és a mellette található W logóé valamint a Home gomb körül is van egy fénycsík, de a figyelmeztetést a kijelző fölötti led adja, nem úgy mint a Ray esetében ahol a Home gomb körüli fénycsík van csak.

   A témától elkanyarodva a led nélküli Androidos készülékekre is van figyelmeztető megoldás (vagy ledes jelzést kiegészítve) mégpedig a NoLED nevű szoftver. Ez olyan mint a Nokia képernyőkímélője, nem a kikapcsolt képernyőt látjuk készenlét állapotban, hanem az elmarad eseményeket.
   Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.led.notify&feature=search_result

   Remélem tudtam segíteni 🙂

 2. Visszajelzés: Light Flow Lite – Notification LED control | ArnoldWEBlog

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.