aCalendar – a legjobb naptár app Androidra!

Nekem személy szerint az Android 2.3.3 gyári naptár felülete nem jött be. Nem eléggé felhasználóbarát, én azt várom el egy naptártól, hogy ahogy ránézek átlássam az egész hónapot úgy, hogy közben az egyes napok eseményeit is lássam. Hosszas keresgélés és tesztelés után döntöttem az aCalendar mellett.

A programnak több előnye is van. Először is az, hogy veri a fizetős szoftvereket, és igen, teljesen ingyenes program. Mi kell még? Ami azt illeti szépen szinkronizál a Google szerverével, sőt, részben a gyári naptár szoftverre épül rá (ez akkor derül ki, ha átállítjuk az új esemény létrehozásának módját).

Hogy mit kell tudni a programról azt mindjárt megírom, de addig kedvcsinálónak pár kép:
acalendar_01 acalendar_02 acalendar_05
Ahogy a fenti képek is mutatják, a naptárna van havi, heti és nap nézete is. És ami a legjobb, hogy a nézetek között jobbra-balra lapozva lehet váltani (fel és le lapozva pedig előre és hátra lehet ugrani az időben). A felületet jól áttekinthető és ha egy adott névjegyhez van beállítva fénykép és születési dátum, akkor ha az adott napon nincs más bejegyzés, akkor a szülinapos képét megjeleníti a havi nézetben a program (ha van azon a napon esemény, akkor csak írja a szülinap tényét és hogy hanyadik lesz). De emellett az események is szépen áttekinthetőek, mivel színeket is használ (a Google naptárból veszi át, tehát azzal azonos) így egy pillantás alatt láthatjuk, hogy melyik naptárunkban van az adott esemény eltárolva (ezt a gyári nem tudja, mert egyszínű). A kitöltött hátterű események az egész naposak, a sima színes szöveg pedig egy adott időntervallumot takar.

acalendar_04 acalendar_03 acalendar_06
Egy esemény létrehozásakor alapértelmezésben az aCalender szerkesztőjét hozza fel a program. Ez nagyon jó, jobb mint a gyári (világos, kontrasztos), de igény esetén azt is vissza lehet csalni a beállítások között. Emellett beállíthatjuk azt is, hogy melyik naptárakat szinkronizálja és jelenítse meg a program. Az eseményre koppintva (bármely nézetben) egy szumma ablak ugrik elő.

Röviden ennyit tudom elmondani a programról, mármint én ennyit használok belőle. Szerintem mindenki próbálja ki aki nem elégedett a gyári naptárral, nem fog csalódni!

2 thoughts on “aCalendar – a legjobb naptár app Androidra!

 1. Szia!

  Nem tudom, hogy még ma is ezt a naptárt használod-e, mert ha igen, akkor nyilván nagyobb a tapasztalatod mint nekem, aki csak két napja használom.
  Az vele a gondom, hogy szinte ugyan azt produkálja, mint a androidos gyári naptár. Azért szinte, mert ez néhányszor csakugyan szinkronizált, telefonról a Google felé is.
  1. Halk a figyelmeztető hang, szívem szerint a telefon csengőmet használnám erre is.
  2. A másik pedig, hogy telefonról a Google-re hol szinkronizál, hol meg nem, de többnyire az utóbbi. Tehát megbízhatatlanul viselkedik, legalább is ezt tapasztaltam.
  Samsung Galaxy Gio GT-S5660 típusú készülékem van. Nem egy mai darab, de ha egy párszor működött vele, akkor kompatibilis, tehát mindig működnie kellene.
  Találkoztál-e a problémával, és tudsz-e valami megoldást?

  Válaszodat előre is köszönöm:
  Chikány Béla

  • Szia!

   Már nem használom a programot, de nem tapasztaltam hasonló hibákat a 2.3-as Androidon. Amióta kijött a Google új naptár appja, azóta az van a telefonomon. Maga az aCalendar a Google naptár szinkronizáló szervizfolyamatát használja, tehát ugyan azokat az adatokat kapja meg, mint a Google naptár. Ilyen gond, hogy hol szinkronizál hol nem, akkor szokott lenni, ha ki van kapcsolva az Androidon a szinkronizálás (nem csak a levelezésnek kell, a naptár és a címjegyzéket is az szinkronizálja).

   A jelzés hangerőt az Android rendszerhang beállításoknál tudod szerinte erősíteni, be kell pipálni, hogy az értesítések is a csengési hangerőt használják (fejből írtam, lehet nem pontosan ez a neve). Esetleg ha ez nem segít, van egy Volume Ace nevű program, azzal be lehet mindent állítani, még azokat a hangerőket is, amiknek a beállítását a rendszer elrejti.

   Üdv,
   Arnold

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.