VCF (vcard) fájlok összefűzése + Gmail

Ismét egy érdekes problémába ütköztem, Nokia telefon mentéséből (NBU file) kellett névjegyeket (VCF file) kinyernem és Androidos telefonra áttennem (Gmail contacts).

NbuExprorer_1Az első lépés a mentésből a névjegyek kinyerése volt. Ehhez szükségünk van egy ingyenes programra az NbuExplorer-re melyet itt ingyen letölthettek lentebbről tölthettek le, mert az SF-es friss verzó több hozzászóló szerint vírusos. Ez még egy régi, 2009-es verzó, nálam nem mutatkozott soha vírusosnak. Teljesen ingyenes program sok hasznos funkcióval, próbáljátok ki. Maga a mentés úgy történik, hogy elindítjuk a programot majd megnyitjuk az NBU fájlt vele. Ez után kijelöljük a “Contacts” mappát és jobb egér gombot nyomva rajta kiválasztjuk az “Export”-ot. Utána már csak a célmappát kell megadni ahova a sok VCF fájl kerül majd. Ajánlott mondjuk a “C:\Nokia” mappa létrehozása, a könnyebb munka miatt.

NbuExplorer
Cím: NbuExplorer
Extension: zip
Caption:
clicks: 1784
Filename: nbuexplorer.zip
Size: 40 KB
Date: 2014. október 26. vasárnap

Második lépésként le kell töltenünk a következő zip fájlt és kicsomagolni a benne lépvő “merge_vcf.cmd” fájlt a “C:\Nokia” mappába. Azért ide, mert itt vannak a VCF fájlok amikből egy nagy VCF fájlt szeretnénk csinálni. Ez azért fontos mert a Gmail (és sok más szoftver is) egyszerre csak egy VCF fájl importját engedi. Könnyen belátható, hogy mondjuk 1000 névjegynél egyesével elég sokáig tartana beimportálni a Gmail címjegyzékébe a kontaktjainkat. De ha egy fájlba összegyúrjuk őket akkor csak pár pillanat és ez szinte minden programmal kompatibilis marad ami kezel VCF-et. 🙂 Szóval, bemásolás után futtassuk le a fájlt! A végeredmény fájl neve pedig “all_contacts.vcf” lesz, ezt kell majd beimportálni.

merge_vcf
Cím: merge_vcf
Extension: zip
Caption:
clicks: 3273
Filename: merge_vcf.zip
Size: 156 B
Date: 2012. december 12. szerda

Harmadik lépés, importáljuk be a Gmail címtárába a kész fájlt. Válasszuk a “Címtárat” majd az “Egyebek/Importálás…” pontot. Aztán tallózzuk ki az “all_contacts.vcf” fájlt és Importálás!
gmail_import_1 gmail_import_2

Negyedik lépés, dőljünk hátra és élvezzük munkánk gyümölcsét 🙂

27 thoughts on “VCF (vcard) fájlok összefűzése + Gmail

  • Köszönöm az információt! Feltöltöttem ide a blogra egy régebbi 2009-es verziót. Ez is minden gond nélkül fut az újabb Windowsokon is. Ezt még soha nem jelezte egyik vírusirtóm sem vírusosnak.

 1. sajnos nekem a negyedik lépés nem sikerült a hátradőlés,mivel egy név alá rakta be az összes számot.valami ötlet?

 2. Szia!

  letöltöttem kicsomagoltam es bemásoltam a merge-vcf fálj majd futtattam hol a vcf fáljok vannak amit másolnék, de sajnos semmi nem történt vagy csak én vagyok béna.

  kérlek segíts!

  • Szia! Biztos, hogy nem jött létre a all_contacts.vcf nevű fájl? Látszólag nem történik semmi, mert az összevonás után nem törli le a forrás fájlokat, csak létrehoz egy all_contacts.vcf nevűt a többi fájl közé. Ha sok “a” betűs kontaktod van, akkor könnyen meglehet, hogy “elbújt” közöttük 🙂

 3. Szia!
  Segítségre lenne szükségem: Android telefonról ( EVOLVEO )
  szeretnék egy egyszerű Nokia 215-re névjegyeket át rakni bepötyögés nélkül, de sehogy nem sikerül. Nem tudsz valami megoldást?
  Köszönöm!

  • Szia!

   A fent leírt folyamat “megfordításával” tudod megoldani. Először exportálod a névjegyeket vcard formátumban a Google címtárból majd a vcard fájlokat egyesíted a csatolt “merge_vcf” segítségével és utána importálod be a Nokiába a Nokia PC Suite (ha még így hívják) névjegykezelője segítségével.
   Sajnos nincs időm mostanában blogolni, nem fogok tudni pontos leírást készíteni hozzá.

   Üdv,
   Arnold

 4. Köszönöm a segítséget, szép, érthető leírás.
  Az önzetlenséget külön kiemelném, részemről egy hatalmas respect!

 5. Isten vagy, Arnold (vagy khirrálly 🙂 )! Symbianos Nokia vs. Android (volt) a feladvány nálam is, és második napja rugóztam (bitagyú ismerősök bevonásával…!) a problémán, mikor is ma reggel idetévedtem. Nálam ugyan nem működött az Általad belinkelt NbuExplorer verzió, de letöltöttem a 3.3-as változatot:
  https://sourceforge.net/projects/nbuexplorer/
  , azzal minden OK volt! E öröm, e bódottá! 🙂 Mlm kalapom, vasárnap iszom egy kupica kökénypálinkát az egészségedre!

 6. Köszi Arnold!

  Továbbra is igaz, hogy a legegyszerűbb megoldás a legjobb, kár hogy minden eszközzel ki akarják söpörni a Nokiát, pedig még mindíg ez, az egyik legkiforrottabb típus.

 7. Óriási segítség! 639 névjegyet másoltam egy pillanat alatt. És már használhatom is az új okostelefont. Hálás köszönet!

 8. Köszönöm a cikket, részben hasznos volt. Nekem Sony-Ericsson J108-as telefonról kellett névjegyeket importálni a Gmail-be. A merge_vcf program rendben összefűzte a különálló Vcard fájlokat, ám a Gmail hibát írt ki, nem tudta a névjegyeket importálni. Mígnem a jegyzettömbben megnéztem az all_contact.vcf fájlt, és azt láttam, hogy a névjegyek kezdete nem új sorba került. Minden “Begin” elé egy entert beszúrtam, hogy a következő névjegy új sorban kezdődjön. Így már a Gmail probléma nélkül importálta a névjegyeket. 300 névjegynél ezzel a kis kézimunkával is jobban jártam, mint egyesével importálni a névjegyeket.

  • Kedves András!
   Köszönöm az észrevételt! Mivel nem nyúltam a fájlhoz már elég sok éve, így most csináltam egy tesztet. VCF fájlokat mergeltem és beimportáltam egy teszt Gmail fiókba.
   Minden gond nélkül működött a dolog. A merged VCF fálj tartalmát is megnéztem, minden BEGIN:VCARD és END:VCARD valamint a tartalmuk is új sorban vannak.
   Szóval nem igazán értem mi történhetett, mi okozhatta a hibát. A tesztet Windows 10 64bit 1909 build-en végeztem el.
   Szöveges tartalom:
   http://www.arnoldweblog.hu/wp-content/uploads/2012/08/vcf-teszt-2.png
   Beimportálva a teszt VCF file:
   http://www.arnoldweblog.hu/wp-content/uploads/2012/08/vcf-imp-teszt.png

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.