Windows update nem megy Windows 7-en, 0xc8000247 hiba

ms_fixitTegnap a Windows 7 elkezdett a gépemen azzal szórakozni, hogy a szoftverhamisítás áldozata lettem. Fura, OEM Windows 7-em van a gépen, szóval eredeti gyári. Ez a mai napon is ugyan így folytatódott azzal az újdonsággal, hogy már a Windows update sem volt hajlandó elindulni, sem a Microsoft Security Essential frissíteni. Furcsa, elkezdtem az Essential hibakódja (0xc8000247) alapján nyomozni, sok javaslatot találtam de egyik sem működött. Aztán az MS Technet oldalán egy beszélgetésben ráleltem a megoldásra!

A Windowsnak nem tetszett, hogy kb. egy hónapja tönkrement a gyári vinyóm és vettem helyette egy másikat amire átimidzseltem a rendszert. Furcsa módon közel egy hónapig nem volt semmi gond, ezért nem is erre gyanakodtam először hanem inkább valami kártevőre. De a megoldás az Intel Rapid Storage Technology Driver (újra)telepítése volt. A Windows update ismét működik és bízom benne, hogy a szoftverhamisításos üzenet sem fordul elő többet. Az is eszembe jutott, hogy esetleg valami hardver sorszám alapján gondolt arra, hogy hamis a Windows 7-em, mert OEM tehát érzékeny lehet a hardverek cseréjére, de végül is ez nem számít ha a driver telepítés után minden rendben lesz… És eddig rendben is van 🙂

2 thoughts on “Windows update nem megy Windows 7-en, 0xc8000247 hiba

 1. Kedves Arnold !
  Én is winyót cseréltem egy hónapja és ugyanaz a hibaüzenet jelent meg mint neked.
  Feltelepítettem a Intel Rapi Storage Driver-t és az update el is indult szépen.
  A nem eredeti windows üzenet pedig megmaradt, pedig eredeti matricás OEM windows 7-em van.

  Neked is előjött az üzenet ?

  Valami megoldás ?

  Köszönöm.

  Gábor

  • Kedves Gábor,

   Nekem a driver telepítése után már nem jelent meg (vagy talán egyszer). Én amit még megpróbálnék, hogy az OEM matricán lévő kódot újra beírnám a (Számítógép ikonon jobb klikk és Tulajdonságok, ott lehet módosítani is Win7-nél) és ha kéri újra aktiválnám a Windowst. Ha semmi nem jön össze még egy próbát tennék a Microsoft ügyfélszolgálatán, mivel eredeti a Windows segíteni fognak, nekem csak jó tapasztalatom van velük.

   Sok sikert és kellemes ünnepeket!

   Üdv.:
   Arnold

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.