Carbonara spagetti – ahogy mi szeretjük

Ezt a spagettit saját ízlésünkre formálva, egyik nagy kedvencünkből, füstölt-főtt császárszalonnából készítjük. Mivel a jó császárszalonna elengedhetetlen kelléke a csípős zöldpaprika, ezért azt sem hagyhatjuk ki belőle! 🙂

carbonara_spagetti_2Hozzávalók:
• 50 dkg füstölt-főtt császárszalonna
• 1 közepes fej vöröshagyma
• 1 csípős zöldpaprika
• 2 cs Carbonara-alappor
• Tej
• ½ kg spagetti tészta
• Só
• Bors
• Sajt

Elkészítés:
A császárszalonnát kisebb kockákra vágjuk, majd egy felforrósított wokba tesszük. Ha már elkezdett kisülni a szalonna zsírja, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és zöldpaprikát, majd kis lángon együtt pirítjuk tovább. Amikor minden hozzávaló kellőképpen megpárolódott, megpirult, akkor adunk hozzá 3 dl tejet és a Carbonara-alapporokat. Ha szükséges, sóval, borssal ízesítjük, összeforraljuk, majd a főtt spagettivel összekeverve tálaljuk. Reszelt sajttal megszórva a legfinomabb!

carbonara_spagetti_1

2 thoughts on “Carbonara spagetti – ahogy mi szeretjük

  1. Az ilyen recepteket miért kell feltenni? Ha carbonara alapból készül,akkor az emberek el tudják olvasni a leírást is a csomagoláson. nem egészen értem,ez nem saját recept. 🙁

    • Kedves Hozzászóló!

      A blog 2011-ben hobbi céllal indult kizárólag saját használatra. Idő közben több olyan bejegyzést is írtunk ami esetleg másokat is érdekelhet, segíthet. A tartalmat nem választottuk ketté publikus és privátra. Az olvasottság miatt időről időre egyre előrébb kerültünk a keresési találatokban, több témában az első helyen vagyunk.

      A blog célja nem haszonszerzés vagy olvasottság növelés, csak a napi monotóniából való kiszakadás, amire egyre kevesebbszer van lehetőségünk. Ezért is hobbi blog.

      Köszönjük az észrevételt és sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni!
      További szép napot!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.