Asztali ikonok pozíciójának mentése (XP, Vista, Win7)

Biztosan nem csak nekem jelent gondot amikor összekeverednek az ikonok az asztalomon mondjuk egy távoli asztali belépés után vagy egy képernyő felbontás módosítás miatt. Alapból a Windowsok nem kínálnak megoldást erre a problémára, de szerencsére vannak ingyenes jól működő programok, most kettőt mutatok meg ezek közül.

Az első az én személyek kedvencem a DeskInstU.msi nevet viseli. Több éve használom már az előző XP-s gépemen is fent volt és a mostani W7-es gépen is szépen muzsikál. Egyetlen hátránya van, bár papíron támogatja a 64bit-se rendszereket a gyakorlatban ez még sincs így (tapasztalt, de a 32bit-es rendszereken tökéletes).

DeskInstU_1 DeskInstU_2

Letöltés (sajnos az eredeti forrást nem találom, ezért feltöltöttem ide):

DeskInstU_Vista_Win7_32bit.zip
Cím: DeskInstU_Vista_Win7_32bit.zip
Extension: zip
Caption: DeskInstU_Vista_Win7_32bit.zip
clicks: 809
Filename: deskinstu_vista_win7_32bit.zip
Size: 172 KB
Date: 2012. december 12. szerda
DeskInstU_XP_32bit.zip
Cím: DeskInstU_XP_32bit.zip
Extension: zip
Caption: DeskInstU_XP_32bit.zip
clicks: 720
Filename: deskinstu_xp_32bit.zip
Size: 163 KB
Date: 2012. december 12. szerda

És végül de nem utolsó sorban a 64bit-se rendszert használóknak is van megoldás az FLS IconRestorer program személyében. Ez a program az összes rendszeren működik, több beállítást enged de azért cserébe nagyobb helyet foglal és “nehezebb” használni is. Nekem személy szerint az első jobban tetszik, egyszerűbb, de akinek 64bit-es a rendszere az csak ez tudja használni és persze nem biztos, hogy mindenkinek az jön be ami nekem 🙂

IconRestorer

Link: http://fsl.sytes.net/iconrestorer.html