Hozzávalók:
• 2-3 tojásból piskótatészta
• 500 ml 20%-os tejföl
• 13 dkg cukor
• 1 cs vaníliás cukor
• 500 ml Hulala tejszín
• 2 cs zselatin
• 2 cs habfixáló
• 2 db citrom
• Babapiskóta
Elkészítése:
A kerek sütőformában megsütjük a piskótát, miután kihűlt, kiszedjük, visszatesszük. A tejfölt kikeverjük a vaníliás és kristálycukorral, belereszeljük a citromok héját, és a kifacsart levét is hozzáadjuk. A zselatint felmelegítjük kevés vízzel, és ha langyosra hűlt, a tejfölös krémbe keverjük. A növényi tejszínt kemény habbá verjük a két csomag habfixálóval, egy keveset félreteszünk, a nagyobb részét a tejfölös krémhez adjuk. Az így elkészült krém felét a piskótatésztára ötjük, babapiskótát rétegezünk rá, majd a maradék krémet is ráöntjük. Szépen eligazítjuk a krémet, majd a félretett tejszínnel, citromkarikákkal, esetleg citromfű levelekkel díszítjük.